Covid Safe Ticket

Op deze pagina vind je alle informatie over het gebruik van het Covid Safe Ticket Plus voor evenementen van LiveComedy.be.

Deze algemene informatie is geldig voor alle voorstellingen die je kan terugvinden in onze kalender. Voor zeer specifieke vragen, kan je het beste contact opnemen met de ticketbalie van de zaal waar je naar een voorstelling gaat kijken.

This information in English? Click here.

Veelgestelde vragen

Wat is een Covid Safe Ticket Plus?

Het Covid Safe Ticket is een certificaat dat je toegang geeft tot evenementen. Met dit certificaat kan je aantonen dat je het Covid-19-virus niet hebt of dat je volledige gevaccineerd bent tegen het virus. Daardoor kan iedereen in de zaal zonder zorgen genieten van de voorstelling. Het Covid Safe Ticket Plus combineert het Covid Safe Ticket zoals dat in voege is sinds september, met de extra verplichting om ook een mondmasker te dragen.


Voor welke voorstellingen heb ik een Covid Safe Ticket nodig?

Vanaf 20 november (en tot tegenbericht) geldt het Covid Safe Ticket Plus voor alle voorstellingen, ongeacht het aantal toeschouwers. Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf de leeftijd van 6 jaar, maar extra afstand houden is niet nodig.

Wil je weten of het evenement waarvoor jij tickets hebt, gebruik maakt van het Covid Safe Ticket? Klik op het evenement in onze kalender. Voorstellingen waarvoor je een Covid Safe Ticket Plus nodig hebt, vermelden: “Dit evenement maakt gebruik van het Covid Safe Ticket Plus.” We werken onze evenementen regelmatig bij. Op dit moment zijn alle evenementen tot en met 28 januari 2022 bijgewerkt.


Hoe kan ik een Covid Safe Ticket krijgen?

Iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar kan het Covid Safe Ticket aanvragen. Je kan een CST aanvragen op één van volgende voorwaarden:

  • Je bent minstens 2 weken volledig gevaccineerd.
  • Je hebt een Covid-herstelcertificaat van maximaal 6 maanden oud.
  • Je hebt maximaal 72 uur voor de aanvang van het evenement een negatieve PCR-test afgelegd.
  • Je hebt maximaal 48 uur voor de aanvang van het evenement een negatieve antigeentest afgelegd. Enkel testen afgenomen door medisch geschoold personeel komen in aanmerking.

Je Covid Safe Ticket is gelijk aan het Europees coronacertificaat. Heb je dat al? Dan hoef je geen extra stappen te ondernemen. We aanvaarden enkel certificaten in de officiële CovidSafe-app of op papier uitgereikt door de overheid.

Meer informatie over het aanvragen van je Covid Safe Ticket kan je hier vinden.


Is een negatieve zelftest geldig als Covid Safe Ticket?

Neen, enkel een PCR-test of antigeentest afgenomen door medisch geschoold personeel geeft recht op een Covid Safe Ticket.


Is het Covid Safe Ticket gratis?

Ja, het aanvragen van een Covid Safe Ticket is helemaal gratis. Opgelet, er kunnen wel kosten verbonden zijn aan een PCR-test of antigeentest.


Krijg ik met een Covid Safe Ticket sowieso toegang tot een voorstelling?

Aan de ingang van de zaal zal de geldigheid van je Covid Safe Ticket gecontroleerd worden. Enkel indien je certificaat officieel geldig is, zal je toegang krijgen.

Uiteraard heb je wel nog steeds een gewoon ticket voor de voorstelling zelf nodig.


Kan ik mij ter plaatse laten testen?

Er worden geen testcentra voorzien aan de zalen. Zorg dus dat je je Covid Safe Ticket klaar hebt voor je naar het theater komt.


Hoe wordt mijn Covid Safe Ticket gecontroleerd?

We controleren de geldigheid van je Covid Safe Ticket via de officiële CovidScanBE-applicatie. We respecteren je recht op privacy. De persoon die je controleert ziet enkel je voornaam, achternaam, geboortedatum en geldigheid van je certificaat. Deze gegevens zijn persoonsgebonden, dus vragen we je ook om een identiteitsbewijs. We bewaren je gegevens op geen enkele manier.

Hou bij het betreden van de zaal, voor de toegangscontrole je certificaat gereed. Indien je volledig gevaccineerd bent, toon dan het certificaat van je meest recente vaccinatie. Hou ook een identiteitsbewijs klaar.


Wat met toeschouwers van jonger dan 12 jaar?

Voor kinderen jonger dan 12 jaar geldt dat ze geen CST moeten voorleggen. Kinderen vanaf 6 jaar en ouder moeten wel een mondmasker dragen.


Wat zijn de regels binnen de zaal?

Indien een voorstelling valt onder de Covid Safe Ticket Plus-regeling, of de zaal bevestigt dat er geen bijkomende maatregels nodig zijn, dan hoef je geen extra afstand te houden tot andere toeschouwers. Het is ook niet nodig om zitplaatsen open te laten in de zaal. Hou bij verplaatsingen wel rekening met de nood aan persoonlijke ruimte van andere toeschouwers.


Wat zijn de regels buiten de zaal?

Hou je buiten de zaal steeds aan de geldende regels. Draag een mondmasker en hou minstens anderhalve meter afstand tot andere toeschouwers.

Heb je nog bijkomende vragen? Contacteer ons via support@livecomedy.be. We helpen je graag verder.
Tijdens de kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op (+32) 09 235 16 55.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie