De Niet Zo Serieuze Sprookjes

De Niet Zo Serieuze Sprookjes on youtube

De Niet Zo Serieuze Sprookjes on spotify

De Niet Zo Serieuze Sprookjes on soundcloud

De Niet Zo Serieuze Sprookjes on itunes

Wereldkampioen (!) improvisatie Jeron Dewulf verzint ter plekke op vrijdag een niet zo serieus sprookje. Hij weet op voorhand nooit waarover hij het zal hebben, maar dat het vijf minuutjes pure ontspanning zal zijn om de nacht goed mee in te zetten, is zeker.

Beluister hieronder alle afleveringen!
Graag op de hoogte blijven wanneer er nieuwe afleveringen online staan? Abonneer je dan zeker gratis op deze show!

 

 

Aflevering 83: Een mannetje van karton
Een speciale aflevering om de lancering van de nieuwe podcast Meneer Karton te vieren. Jeron Dewulf en Pieter Verelst vertellen over een mannetje van karton dat probeert de berg af te dalen. Dat loopt echter niet van een leien dakje; het regent namelijk en karton verandert door water al gauw in een papje. Maar Meneer Karton geeft niet op! Slaapwel! Tip: abonneer je nu op de podcastfeed van Meneer Karton en luister naar de eerste afleveringen vanaf 10 september.

 

Aflevering 82: Een giraf met hoogtevrees
Comedian Han Solo verzint samen met sprookjeskoning Jeron Dewulf een sprookje over een giraf met hoogtevrees. Erik de giraf woonde in het prachtige domein van de ZOO van Antwerpen. Maar omdat hij zo’n last had van hoogtevrees liep hij altijd met zijn kop naar beneden. De dierentuin zat met zijn handen in het haar. Wat konden ze doen om Erik te helpen? Was plastische chirurgie misschien een oplossing? Slaapwel!

 

Aflevering 81: Een piraat met een onwaarschijnlijk onbeleefde papegaai
Na een weekje rust is gastheer Jeron Dewulf terug op post! Deze week wordt hij bijgestaan door comedian Han Solo. Samen vertellen ze het sprookje over een piraat met een onwaarschijnlijk onbeleefde papegaai. De piraat op rust woonde samen met zijn papegaai in Vlaanderen. Maar hij had een groot probleem. Zijn papegaai was namelijk een extreemrechtse papegaai. Overal waar hij naartoe ging begon de papegaai ruzie te zoeken. Hoe ging de piraat dit oplossen? Slaapwel!

 

Aflevering 80: Een klok die achteruit tikte
Duizendpoot Leen Dendievel en sprookjesheerser Jeron Dewulf verzinnen een fantastisch sprookje. Er was eens een klok die steeds achteruit tikte. De wijzer van Bernard de klok tikte steevast naar links. Hierdoor wou niemand in de klokkenwinkel Bernard kopen. Op een dag kwam Françoise de klokkenwinkel binnen en haar oog viel op Bernard. De vrouw had een zwaar leven achter de rug en wou graag de tijd terugdraaien. Na een tijdje keek Françoise in de spiegel en had ze het gevoel dat ze er jonger uitzag. Was dit door Bernard de klok? Slaapwel! Bekijk het filmpje hier!

 

Aflevering 79: Een eendagsvlieg die een maand op vakantie wou
Actrice Leen Dendievel en sprookjeskoning Jeron Dewulf vertellen een toepasselijk sprookje over een eendagsvlieg die een maand op vakantie wou. Willem de eendagsvlieg wou heel graag eens een maand op vakantie gaan. Maar voor een eendagsvlieg is dit niet zo evident. Zijn vriend Erik probeerde hem te overtuigen dat dit niet zo’n goed idee was. Maar Willem zette door. Slaapwel! Bekijk de video hier!

 

Aflevering 78: Een goudvis die een haai wou zijn
Wat een verhaal! Wereldkampioen improvisatie Jeron Dewulf en Olivier Schalbroeck (ook wereldkampioen improvisatie!) vertellen het verhaal over een goudvis die een haai wou zijn. Sammie de goudvis zat op een goudvissen school maar hij hoorde daar helemaal niet thuis. Sammie wou namelijk een haai zijn! Soms kon hij zich niet inhouden en kwam de haai in hem naar boven. De directeur van de school riep hem vaak op het matje voor zijn gedrag. Maar Sammie was het beu en trok de wijde wereld in. Hij ging op zoek naar zijn echte soortgenoten! Wat zou hij allemaal meemaken tijdens dit avontuur? Slaapwel!

 

Aflevering 77: Een presentator met een belachelijk irritante stem
Vandaag niet één, maar wel twee wereldkampioenen improvisatie: Jeron Dewulf en Olivier Schalbroeck vertellen het sprookje over presentator Bernard. Bernard wordt op een dag opgetrommeld om de Ronde van Kemzeke aan elkaar te praten. Er is maar één probleem: Bernard heeft een belachelijk irritante stem. Zo irritant zelfs, dat het leven van elk wezen binnen gehoorsafstand voorgoed verandert. Kan iemand Bernard helpen? Slaapwel! Hier met beeld!

 

Aflevering 76: Een gezinnenvanger van Paemel
Deze week wordt onze sprookjesmagiër Jeron Dewulf opnieuw bijgestaan door improvisator Jeroen Heremans. Samen verzinnen ze een spannend sprookje over een gezinnenvanger van Paemel. Er was eens een jongeman die Hendrik heette. Hendrik moest in opdracht van de koning elke dag gezinnen vangen. De koning was namelijk zo jaloers op alle gezinnen dat hij deze uit zijn koninkrijk wou bannen. Iedereen moest een happy single zijn in het koninkrijk van de koning. Maar op een dag ving Hendrik een samengesteld gezin. Slaapwel!

 

Aflevering 75: Een goochelaar die zijn konijn niet vond
Een nieuwe gast bij De Niet Zo Serieuze Sprookjes! Improvisator Jeroen Heremans zal deze week onze vaste gastheer Jeron Dewulf bijstaan. Samen verzinnen ze een prachtig sprookje over een goochelaar die zijn konijn niet vond. Toen goochelaar Augustinus op de jaarmarkt in Tienen een konijn uit zijn hoed wou toveren was het konijn plots verdwenen. Dit was een ramp! Zijn goocheltruc met het konijn was namelijk wereldberoemd. Wat zou er gebeurd zijn met het konijn? Slaapwel!

 

Aflevering 74: Een ijsbeer met te veel zorgen
Er was eens een ijsbeer met te veel zorgen. Comedian Begijn Le Bleu en sprookjesmaster Jeron Dewulf verzinnen opnieuw een wervelend skypesprookje! Alfons de ijsbeer was een klagende ijsbeer. Elke dag klaagde hij over alles en nog wat. Op een dag ontmoette hij Ludwig de albatros. Alfons vroeg aan Ludwig of hij een vis voor hem wou vangen. Maar de albatros wist dat Alfons een heel luie ijsbeer was en besloot om hem een lesje te leren. Slaapwel! Hier met video!

 

Aflevering 73: Een kompas dat het noorden kwijt was
Welkom bij De Niet Zo Serieuze Skypesprookjes! Vaste gastheer Jeron Dewulf en comedian Steven Mahieu verzinnen een sprookje over een kompas dat het noorden kwijt was. Op een dag vond Bram een héél speciaal kompas in een magisch bos. De jongen vertrok samen met het kompas op avontuur en ze werden al snel beste vrienden. Maar waarom wees het kompas altijd naar het zuiden? Slaapwel!

 

Aflevering 72: Een brulkikker met een piepstem
Tijd voor een nieuwe gast: deze week viel de eer te beurt aan stand-up comedian Steven Mahieu. Samen met Jeron Dewulf vertelt Steven het sprookje over een brulkikker met een piepstem. George de brulkikker was geboren met een piepstem. Toen hij klein was werd hij vaak uitgelachen door de andere brulkikkers. Zelfs toen hij ouder werd kreeg hij nooit de brul in de keel. Hierdoor lukte het hem niet om het hart van een vrouwtjeskikker te veroveren. Maar op een dag ontdekte George het bestaan van de piepkikkergemeenschap. En hier ontmoette hij Eleaisa de piepkikker. Slaapwel! Visueel ingesteld? Hierzo!

 

Aflevering 71: Een koorddanser met een houten been
Vaste gastheer Jeron Dewulf wordt opnieuw bijgestaan door stand-up comedian David Galle. Samen verzinnen ze een prachtig sprookje over een koorddanser met een houten been. Jean-Luc zijn grote droom was om koorddanser te worden. Maar door zijn houten been geloofde niemand in Jean-Luc. Op een wondermooie dag sloot hij zich aan bij het circus ‘Cirque Normal’ en werd zijn droom werkelijkheid. Maar was hij wel normaal genoeg? Slaapwel!

 

Aflevering 70: Een vogel die Johnny niet meer in de hand kon houden
‘Foute Vriend’ en vogelliefhebber Begijn Le Bleu is deze week te gast bij Jeron Dewulf. De twee comedians kregen een bijzondere titel: “Een vogel die Johnny niet meer in de hand kon houden”. Johnny was in het bezit van een hele speciale vogel. Fwiet Fwiet was namelijk een nachtegaai. Maar Johnny zat met een groot probleem. Fwiet Fwiet stopte niet met babbelen. Zelf ‘s nachts bleef hij doorpraten. En bovendien had de nachtegaai exact dezelfde stem als zijn vrouw. Op een dag had hij er genoeg van. Slaapwel! Met video!

 

Aflevering 69: Een prinses met okselvijvers
Omwille van het coronavirus is het momenteel niet mogelijk om de podcast op te nemen voor een live-publiek. Daarom lanceren wij het allereerste Skypesprookje! Vaste gastheer Jeron Dewulf en stand-up comedian David Galle bijten de spits af. Samen vertellen ze via Skype het sprookje over een prinses met grote okselvijvers. Prinses Benjamina Crabbé wil heel graag vrienden om samen dolle avonturen te beleven. Maar door haar grote okselvijvers wil niemand met haar spelen. Op een dag gaat ze op bezoek bij de lokale tovenaar Perkamentos. Kan hij haar helpen? Slaapwel!

 

Aflevering 68: Een elfje met een drugsverslaving
Het is tijd voor een héél bijzonder sprookje. Want gastheer Jeron Dewulf wordt deze keer bijgestaan door niemand minder dan zijn eigen zoon Mano! Samen vertellen ze het sprookje over een elfje met een drugsverslaving. Marcus was een 15-jarige elf die enorm verslaafd was aan cocaïne snuiven. Maar op een dag was zijn geld op en kon hij geen drugs meer kopen. Maar zijn drugsdealer had een briljant idee. Slaapwel! Bekijk hier het filmpje.

 

Aflevering 67: Een draak die water spuwde
Improvisatiekampioen Jeron Dewulf en kleinkunstcomedian Johnny Trash bedenken samen een sprookje vanuit T.C. De Mol in Leuven! Er was eens een draak en die spuwde water. Ronny de draak was enorm eenzaam en wou heel graag een vriendin. Hij schreef zich in op Drindr, een speciale datingapp voor draken. Ronny swipete naar rechts en matchte met Chelsey. Ze gingen op een romantische date en hier vertelde hij zijn grote geheim. Maar blijkbaar had ook Chelsey iets te verbergen… Slaapwel!

 

Aflevering 66: Een reus met het syndroom van down die alzheimer had
Vaste gastheer Jeron Dewulf verzint deze keer met de Nederlandse cabaretier Maarten Westra Hoekzema een fantastisch sprookje. Er was eens een reus met het syndroom van Down die ook de ziekte van Alzheimer had. Lars de reus was stapelverliefd op de hoofdverpleegster van het tehuis waar hij verbleef. Maar elke dag bleef zijn liefde onbeantwoord. Op een dag had hij er genoeg van en besloot hij om op zoek te gaan naar zijn ware liefde! Met een grote zwaai opende hij de deur van het tehuis en trok hij de wijde wereld in. Slaapwel! Visueel ingesteld? Hierzo!

 

Aflevering 65: Een professor die zweetvoeten had
Jeron Dewulf wordt deze keer bijgestaan door de charmante Katrijn Van Bouwel. In T.C. De Mol vertellen ze het sprookje over een professor die zweetvoeten had. Professor Devos was op zoek naar een remedie tegen het gevaarlijke coronavirus. Hij had al verschillende serums getest op apen, maar niets werkte. Hij was ten einde raad. Maar het lot van de wereld lag in zijn handen! Dus hij zocht naarstig verder. Misschien lag de oplossing al die tijd al voor zijn neus (of voeten)?… Slaapwel! Hier met beeld!

 

Aflevering 64: Een metronoom die geen gevoel voor ritme had
Comedian Jens Dendoncker en Jeron Dewulf vertellen met veel passie het sprookje over een metronoom die geen gevoel voor ritme had. Omdat de metronoom dus niet naar behoren werkte kwam hij op de vuilnisbelt terecht. Hier begon te praten met een afgedankte koelkast uit Genk en plots sloeg de vonk over. Maar hoelang zou hun romance blijven duren? Slaapwel!

 

Aflevering 63: Twee cowboys met één pony
Sprookjesmagiër Jeron Dewulf en legendarische kleinkunstcomedian Johnny Trash vertellen voor het eerst samen een sprookje vanuit T.C. De Mol in Leuven. Er waren eens twee grote cowboys met maar één kleine pony. Dit was echter een groot probleem want ze wilden de mythische prairie doorkruisen. Een avontuur niet zonder risico, want de prairie zat vol met gevaarlijke indianen. Ze moesten dus dringend een oplossing vinden voor hun kleine pony. Maar plots uit het niets waren ze omsingeld door maar liefst 372 indianen! Slaapwel! Hier met beeld!

 

Aflevering 62: Een trol die tienermoeder werd
Vaste gastheer Jeron Dewulf wordt deze keer bijgestaan door comedian Maarten Westra Hoekzema. Samen vertellen ze het sprookje van een trol die tienermoeder werd. Sabrina de trol ontmoette op een dag Jozef de trollenprofessor. Hij nam haar mee naar zijn laboratorium en liet haar een speciaal drankje drinken. De dag erna bleek ze zwanger te zijn. Maar wat is nu het moraal van het verhaal? Slaapwel!

 

Aflevering 61: Een mol die heel goed kon zien
Vaste gastheer Jeron Dewulf nodigt duizendpoot Katrijn Van Bouwel uit om het sprookje te vertellen van een mol die heel goed kon zien. Op een dag kwam zijn beste vriend bij hem langs en die begon heel hard te huilen. Hij was namelijk jaloers op Victor, die als enige mol in de mollenwereld over scherpe ogen beschikte. Dit zette Victor aan het denken. Misschien moest hij eens de buitenwereld gaan verkennen? Hij klauterde naar boven en voor de eerste keer in zijn mollenleven zag hij licht… Slaapwel! Klik hier voor de video!

 

Aflevering 60: Een zeemeermin die niet kon zwemmen
Vaste gastheer Jeron Dewulf en Humo’s Comedy Cup winnares Amelie Albrecht vertellen het magische sprookje over een zeemeermin die niet kon zwemmen. Gelukkig kon ze via haar C-cup wel bovendrijven. Op een dag ontmoette ze een zeeman en ontstond er een hechte vriendschap. Maar zou ze ooit leren zwemmen…? Slaapwel!

 

Aflevering 59: Een veganistische weerwolf
Jeron Dewulf en Jens Dendoncker vertellen samen het sprookje van Rik de veganistische weerwolf. Overdag was Rik een brave boekhouder, maar als het volle maan was veranderde hij in een bloeddorstige weerwolf. Op een nacht ging Rik op zoek naar een lekker stukje vlees langs de parking aan de A12. Hier ontmoette hij Geoffrey… Slaapwel! Video zien? hierzo.

 

Aflevering 58: Een nuttige Vlaams-Belanger
Disclaimer: De Niet Zo Serieuze Sprookjes is er voor iedereen ongeacht politieke strekking. Dat gezegd zijnde, vertelt Jeron Dewulf samen met Stijn Verdegem vandaag het sprookje over een nuttige Vlaams-Belanger. Kan de niet al te snuggere Ludwig de wereld een beetje beter maken? Slaapwel! bekijk het filmpje hier.

 

Aflevering 57: Een kinderverzorger die bang was van kindjes
Eerste keer te gast bij De Niet Zo Serieuze Sprookjes: Stijn Verdegem! Samen met sprookjeskoning Jeron Dewulf vertelt hij het sprookje over een kinderverzorger die bang was van kindjes. Hij was zo bang dat hij bijna zelfs een kindje liet vallen. Dit kon niet zo verder en hij zocht hulp via een advertentie in de Koopjeskrant. Hij kreeg de vreemdste voorstellen, maar hoe zou het sprookje aflopen? Slaapwel! Bekijk het filmpje hier!

 

Aflevering 56: Een poes Soef die altijd jankte
Vaste sprookjesmaster Jeron Dewulf wordt deze week bijgestaan door stand-up comedian William Boeva. Samen vertellen ze het sprookje van een poes Soef die altijd jankte. De poes jankte namelijk omdat ze dyslexie had. Maar op een dag ontmoette ze Vaas, een andere poes met dyslexie. Samen gingen ze op zoek naar een oplossing! Slaapwel! Bekijk de video hier!

 

Aflevering 55: Een musketier teveel
Voor de eerste keer in de geschiedenis van De Niet Zo Serieuze Sprookjes wordt vaste gastheer Jeron Dewulf bijgestaan door maar liefst drie gasten! Deze gasten in kwestie zijn… Jan Van den Bosch, Steven Degryse en Stijn Verdegem. Ze vertellen samen het toepasselijk sprookje van een musketier teveel. Er was eens een musketier uit Vlaanderen die heel graag bij de musketiers wou toetreden. Maar de musketiers hanteerden een ingangsexamen met enkele aartsmoeilijke testen. Zal het hem lukken of niet? Slaapwel! Liever met beeld? Hierzo!

 

Aflevering 54: Drie vrijgezelle vrouwen tijdens een zombie-apocalyps
Jeron Dewulf en cabaretier Johan Petit vertellen samen het sprookje over drie vrijgezelle vrouwen tijdens een zombie-apocalyps! De vrouwen waren allemaal op zoek naar een man, maar door de apocalyps waren er enkel nog maar zombiemannen. Maar Martha kreeg plots een geniaal idee. Wat als ze zelf de perfecte man maken? Slaapwel! Hier met video!

 

Aflevering 53: Een eierdopje met grootheidswaanzin
Sprookjeskoning Jeron Dewulf en acteur Jan Van den Bosch vertellen het sprookje van Björn het eierdopje met grootheidswaanzin. Björn is geen fan van de eieren die elke zondag in zijn dopje zitten. Hij vindt de eieren namelijk véél te klein. Zijn droom is om ooit een struisvogelei in zijn dopje te krijgen. Zal zijn droom ooit uitkomen? Slaapwel! Visueel ingesteld? Kijk dan zeker hier!

 

Aflevering 52: Een West-Vlaamse ontgoochelde goochelaar die Belgium’s Got Talent wou winnen
Jeron Dewulf en Steven Degryse toveren een nieuw sprookje uit hun hoge hoed. Ze vertellen het verhaal over een West-Vlaamse ontgoochelde goochelaar die graag Belgium’s Got Talent wou winnen. Hoe hij dat voor elkaar wil krijgen? Druk op de magische play-knop en ontdek het zelf! Slaapwel! Liever met beeld?

 

Aflevering 51: Een boekenwurm met een maagzweer
Jeron Dewulf wordt deze keer bijgestaan door actrice & comédienne An Nelissen. Samen vertellen ze het sprookje van een boekenwurm met een maagzweer. Om de pijn te verzachten durft hij wel eens een boek te snuiven. Maar op een dag ontmoet hij Elisabeth… Bekijk hier het sprookje.

 

Aflevering 50: Een Schotse kerstman die met een gouden alpenhoorn een nieuwe kerstvrouw zocht
Vaste waarde Jeron Dewulf en comedian William Boeva vertellen het magische sprookje over een Schotse kerstman die op zoek gaat naar een kerstvrouw met behulp van een gouden alpenhoorn. Slaapwel! Bekijk hier het sprookje.

 

Aflevering 49: Een verlegen cactus die telkens hij verlegen was zijn stekels liet zakken
Comedian Jeron Dewulf en improvisator Steven Degryse vertellen het sprookje van Juan de verlegen cactus. Juan stond al maanden in de Ikea te verkommeren. Hij was namelijk als enigste cactus overgebleven. Want telkens als er iemand tegen hem begon te praten dan liet hij zijn stekels zakken. Wil je weten hoe het sprookje afloopt? Tune in! Slaapwel! En hier het sprookje met beeld.

 

Aflevering 48: Er was eens een lispelende lama met hoogtevrees
Sprookjesmagiër Jeron Dewulf en acteur Jan Van den Bosch vertellen voor het eerst een sprookje in Roes Comedy Club in Gent. Simon is een lispelende lama met hoogtevrees die in Zoo Planckendael woont. Bij zijn geboorte is hij pardoes op zijn snuit gevallen en sindsdien heeft hij een lispel. De andere dieren lachen hem hier vaak mee uit. Maar hoe geraakt hij er vanaf? Slaapwel! Bekijk het filmpje hier.

 

Aflevering 47: Er waren eens twee mannen die telkens ze achter keken, moesten kiezen tussen twee werelden
Sprookjestijd! Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience zorgde duidelijk voor inspiratie bij ons publiek, want Jeron Dewulf en Jan Matthys kregen de langste titel ooit voorgeschoteld  Er waren eens twee mannen die telkens ze achterom keken, moesten kiezen tussen twee werelden. Amai! Bij die gekke titel hoort een nog gekker sprookje. Van mannenliefde, over gele briefkaarten tot trams. Slaapwel! Hier met filmpje!

 

Aflevering 46: Een eenzame priester en een koorknaap die op wereldreis gingen
Michael Van Peel is voor de eerste keer te gast bij De Niet Zo Serieuze Sprookjes. Samen met vaste gastheer Jeron Dewulf vertelt hij het verhaal van een eenzame priester en een koorknaap die op wereldreis vertrekken. Hoe zal dat aflopen? Slaapwel! Bekijk het filmpje hier!

 

Aflevering 45: Een rosse zebra die verliefd was op een schildpad
Het is tijd voor een romantisch sprookje! Ed de rosse zebra is namelijk stapelverliefd op Hilda de schildpad. Maar is de liefde wederzijds? Comedian William Boeva en sprookjesexpert Jeron Dewulf vertellen het romantische verhaal van Ed en Hilda. Slaapwel! Visueel ingesteld? Kijk dan hier!

 

Aflevering 44: Een alien in een partysatelliet
Biep biep! Een alien wordt wakker in een partysatelliet en weet niet waar hij is. Een sprookje dat duidelijk ontstaan is in hogere sferen, verteld door Jeron Dewulf en Johan Petit, live vanop Mad Goat International Comedy Festival in Arenberg. Slaapwel! Bekijk de video!

 

Aflevering 43: Een boekendief die een wereldbol had gestolen
Cabaretdiva Els de Schepper en comedian Jeron Dewulf zitten nog steeds in het prachtige decor van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen. Ze vertellen het sprookje van een boekendief die een magische wereldbol gestolen had. Elke keer als de boekendief de wereldbol liet ronddraaien, viel hij flauw en belandde hij op een magische plek. Slaapwel! Hier met filmpje!

 

Aflevering 42: Een open boek dat veel te zwaar was
Het is al tijd voor sprookje nummer 42! Rasechte Gentenaar Jan Matthys komt speciaal naar de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience om samen met Jeron Dewulf een sprookje te vertellen. Er was eens een open boek dat veel te zwaar was. Maar in het boek stonden er geen verhalen, het was een leeg boek! Ontdek welk verhaal er uiteindelijk in het boek zal verschijnen! Slaapwel! En hier met video!

 

Aflevering 41: Een bibliothecaris met psychosegevoeligheid
Voor de allereerste keer komt An Nelissen onze vaste gastheer Jeron Dewulf vergezellen bij De Niet Zo Serieuze Sprookjes! Samen vertellen ze het sprookje van de bibliothecaris met een psychosegevoeligheid. Het ideale sprookje voor de magische setting van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Slaapwel!

 

Aflevering 40: Een elfje met een gebroken vleugel
Comedian William Boeva en Jeron Dewulf zitten nog steeds in het prachtige decor van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen. Ideale setting voor een magisch sprookje! Er was eens… een elfje met een gebroken vleugel. Slaapwel!
Benieuwd hoe de Erfgoedbibliotheek eruit ziet? Bekijk dan zeker deze video.

 

Aflevering 39: Een verstrooide leeuw 
Ervaren sprookjesverteller Jeron Dewulf en cabaretière Els de Schepper vertellen in het prachtige decor van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience het sprookje van Louis de verstrooide leeuw. Louis was namelijk zo verstrooid dat hij plots de Erfgoedbibliotheek binnenwandelde. Hier ontdekte hij dat hij van Afrika afkomstig is. En zo begint het avontuur van Louis de Leeuw! Slaapwel! Wil je het prachtige decor van de Erfgoedbibliotheek zelf bewonderen? Hier zo!

 

Aflevering 38: Een mossel in de menopauze
Chantal de mossel zit met een probleem. De laatste tijd opent ze haar schelp niet meer en is ze verliefd op een krab. Chantal zit namelijk in de menopauze. Hoe het sprookje afloopt? Tune in! Jeron Dewulf en comedian Jan Linssen nemen geen blad voor de mond tijdens dit sprookje. Slaapwel! Wil je de beelden erbij zien? Bij deze!

 

Aflevering 37: Een buikspreker die een maagring liet steken
Stavinkos is een wereldberoemde buikspreker, maar hij is te dik. Daarom besluit hij om een maagring te steken. Wil je weten wat het moraal van dit verhaal is? Luister dan snel en kom het te weten! Jeron Dewulf en Saartje Vandendriessche hebben namelijk een prachtsprookje gemaakt! Met als bonus de schitterende tekeningen van Jakob Verstichel, hier zo. Slaapwel!

 

Aflevering 36: Een liegende president met een spraakprobleem
Sprookjesmeester Jeron Dewulf en Rob Vanoudenhoven vertellen geanimeerd het sprookje van de liegende president met een spraakprobleem. Maar de president uit Sprookjesland heeft blijkbaar een duister geheim! Of net niet? Slaapwel! En als je graag de live tekeningen van Jakob Verstichel wil bewonderen, kijk dan zeker ook naar de video.

 

Aflevering 35: Een ambetante miauwende kater met bindingsangst
Marco is een ambetante miauwende kater met bindingsangst. Zijn bindingsangst is zo groot, dat hij zelfs zijn nagels niet meer durft krabben. Maar op een dag ontmoet hij de Chinese naaktkat Low-Min. Arie Koomen en Jeron Dewulf fantaseren erop los in Kunstencentrum Vooruit. De prachtige tekeningen worden live getekend door Jakob Verstichel, vergeet dus zeker de video niet te bekijken. Slaapwel!

 

Aflevering 34: Een alcoholieker en de winkels die dicht waren
Professor Georges heeft een probleem. Tijdens het lesgeven merkt hij dat zijn fles jenever op is. En zonder jenever kan de professor niet meer functioneren. Maar alle winkels zijn gesloten! Wat zal hij nu doen? Niemand minder dan topmadam Saartje Vandendriessche staat vaste gastheer Jeron Dewulf bij in de prachtige zaal in Kunstencentrum Vooruit! Met prachtige live-tekeningen van Jakob Verstichel, te zien in deze video! Slaapwel!

 

Aflevering 33: Een blindengeleidehond die racistisch was naar Nederlanders toe
Hec is een blindengeleidehond. Hij is wat klein van gestalte, maar zodra hij een Nederlander ziet, heeft hij wel een grote mond. Hec is namelijk racistisch en specifiek naar Nederlanders toe. Maar op een dag gebeurt er iets vreemds met Hec… Jeron Dewulf en Nederlander Arie Koomen vertellen dit hilarische sprookje live vanuit de Vooruit in Gent. Ook Jakob Verstichel tekende er lustig op los, bekijk de video! Slaapwel!

 

Aflevering 32: Een spook van de Gentse Feesten
Het spookt in Gent! Een West-Vlaams spook is namelijk blijven hangen in Gent na z’n studies aan de spokenschool. Maar misschien had hij nog iets beter moeten opletten tijdens de les… Jeron Dewulf en Rob Vanoudenhoven vertellen live vanop een zeer hete editie van de Gentse Feesten. Voor het eerst met live tekeningen van Jakob Verstichel, te zien in deze video! Slaapwel!

 

Aflevering 31: Een crême-glacemaker die het altijd te warm heeft
Ken jij al Karel de crême-glacemaker die het altijd te warm heeft? Naast dit probleem staat hij ook op het punt om failliet te gaan. Maar Karel geeft niet op! Joost van Hyfte en Jeron Dewulf leven zich volledig uit in deze aflevering, kijk zelf maar!

 

Aflevering 30: Een oude man met een viagraverbod
Er was ooit eens een oude man met een viagraverbod… Ben jij ook razend benieuwd hoe hij aan dat verbod kwam? Jeron Dewulf en comedian Jan Linssen vertellen alles in geuren en kleuren! Slaapwel! Hier met beeld!

 

Aflevering 29: Een bloemkool die een boontje had voor een selder
Jeron Dewulf en Peter Hens van Rookie Comedy vertellen deze week het sprookje van een bloemkool die een boontje heeft voor een selder. Maar de verliefdheid blijkt niet wederzijds te zijn en dat heeft zo zijn gevolgen. Slaapwel! Bekijk de beelden hier!

 

Aflevering 28: Een brandweerman met watervrees en vuurvrees
Vaste gastheer Jeron Dewulf en Gregory Van Damme hebben het in deze aflevering over een brandweerman met watervrees én vuurvrees. Zal brandweerman Jan de aartsmoeilijke testen kunnen doorstaan? Slaapwel! Bekijk het sprookje hier.

 

Aflevering 27: Een eland zonder land
In aflevering 27 gaat een eland mét een roze pels op zoek naar een land waar hij zichzelf kan zijn. Zijn queeste blijkt echter niet zo simpel te zijn! Jeron Dewulf en Peter Hens van Rookie Comedy geven het beste van zichzelf! Slaapwel! De beelden van de opnames vind je hier!

 

Aflevering 26: Een lekkende loodgieter
Wij zitten vandaag al een beetje te zweten, maar Mark de loodgieter, die lekt pas! Op een dag heeft hij een zeer lastige opdracht bij een oud vrouwtje, en dan blijkt zijn probleem plots een gave. Jeron Dewulf en Rishi Panchasara vertellen er alles over in aflevering 26 van De Niet Zo Serieuze Sprookjes. Slaapwel! Hier met video!

 

Aflevering 25: Een tandeloze vampier en een chi-chi madam
Licht aangebrand sprookje om nr. 25 te vieren. Met als vanouds meesterverteller Jeron Dewulf en special guest Jakob Verstichel die beide glansrollen van een tandeloze, lange afstand fietsende vampier én een chi-chi madam met chihuahua uit Lint op zich neemt… Slaapwel! Bekijk de video hier!

 

Aflevering 24: Een politieker met een gat in zijn zak
In aflevering 24 van De Niet Zo Serieuze Sprookjes vertellen Jeron Dewulf en Gregory Van Damme een sprookje over een politieker met een gat in zijn zak. Een letterlijk gat! Laat in die zak nu net een zeer belangrijk hulpmiddel voor die politieker zitten… Slaapwel! Mét beeld!

 

Aflevering 23: Een bakkersvrouw die meer verantwoordelijkheid wou
Jeannine was een bakkersvrouw zonder verantwoordelijkheid. Zelf beslissingen nemen, dat mocht ze niet van haar man. Tot op een dag Kevin in de bakkerij komt. Op dat moment bedenkt ze een wel zeer creatieve manier om verantwoordelijkheid te eisen. Verantwoordelijken voor dit sprookje zijn Jeron Dewulf en Christophe Stienlet. Slaapwel! Mét beeld!

 

Aflevering 22: Een Chelsea die hersenchirurg wou worden
Vandaag gooien we alle stereotypen overboord! Jeron Dewulf en Soe Nsuki vertellen namelijk een sprookje over een Chelsea die hersenchirurg wou worden. En dat gaat vlot, want Chelsea is slim. Zo slim dat ze zelfs wereldwijd bekend wordt. Haar carrière loopt als een trein. Maar op de dag dat de belangrijkste vrouw ter wereld op haar operatietafel komt te liggen, gaat het mis… Slaapwel! Video bekijk je hier.

 

Aflevering 21: Een stoel die een belastingsbrief moest invullen
Een stoel die belasting moet betalen? Gekker kan bijna niet. Toch overkwam het Rutger de stoel. Toen de postbode langskwam, had hij niet echt verwacht dat de enveloppe een belastingsbrief zou bevatten. Nochtans heeft Rutger niks verdiend. En dat vraagt om actie! Een absurd sprookje door Jeron Dewulf en Laetitia ‘Tits’ Vandueren. Slaapwel! De beelden.

 

Aflevering 20: Een kangoeroe die wou vliegen maar terechtkwam in de Vlaamse onafhankelijkheid
Vandaag vertellen Jeron Dewulf en Stijn Van Autreve het sprookje over een kangoeroe die wou vliegen maar terecht kwam in de Vlaamse onafhankelijkheid. Hoe het Huppie de kangoeroe verging? Luisteren maar! Een verhaal dat de wetten van de wetenschap én die van de geschiedenis tart. Slaapwel! Met video!

 

Aflevering 19: Een nonkel pater die bloemist wilde worden
Nonkel pater “de platte” Isidorius wil geen nonkel pater meer zijn. Bloemist worden, dat wil hij! Tussen de plantjes, daar vindt hij zijn roeping, en zijn redding. Geniet van deze musicalaflevering van De Niet Zo Serieuze Sprookjes, met de engelenstemmen van Joost van Hyfte en Jeron Dewulf. Slaapwel! Ook met beeld!

 

Aflevering 18: Een formule 1-piloot die dement was
Max, de ex-formule 1-piloot legt uit aan Napoleon (Jacques) dat hij wil ontsnappen uit het rusthuis waar hij woont. Een laatste rit, om in schoonheid te eindigen. Het werd een hoogdag in het dorp, met live-captatie, aan u verteld door Jakob Verstichel en Jeron Dewulf alsof ze erbij waren. Slaapzacht! Mét video!

 

Aflevering 17: Een dikke panda die geen bamboe lustte
Ergens langs de Jangtsekiang vinden we de kannibalistische Billy, een dikke panda die geen bamboe lust. Als hij een negatieve baby-panda ontmoet verandert zijn hele wereld. Wat een sprookje. Welkom in de wondere wereld van Rishi Panchasara en Jeron Dewulf. Slaapwel! Video?

 

Aflevering 16: Een verliefde appel
Wist je dat elke appelsoort een eigen hartritme heeft? Nee, wij ook niet. Maar Jeron Dewulf en Christof Stienlet leren je er alles over, want ze vertellen het sprookje over een verliefde appel. Inclusief geluidseffecten. Slaapwel! Kijken en luisteren tegelijk?

 

Aflevering 15: Een postbode die alles kwijtraakte en niet kon fietsen
Hoe versterkt de sociale cohesie van een woonwijk als de postbode die daar bedient alles kwijtraakt? De premisse van dit sprookje is een kolfje naar de hand van Soe Nsuki, de eerste vrouwelijke sidekick van Jeron Dewulf in deze niet zo serieuze sprookjes. Ontdek hoe het Pepita, die niet kan fietsen, vergaat terwijl ze het patriarchaat omver wil werpen. Slaapwel! Mét beeld!

 

Aflevering 14: Een schietkraamuitbater die musicalster wou worden
Schietkraamuitbater Robbe moest en zou coureur worden, zoals zijn vader voor hem, en diens vader voor hem. Maar Robbe wou liever musicalster worden. Priesters, koers rond de kerktoren van Poperinge, Kermis en het beste West-Vlaams van Jeron Dewulf, dit sprookje heeft het allemaal. Bijgestaan door Stijn Van Autreve, live vanuit de Charlatan. Slaapwel!

 

Aflevering 13: Een hofnar die niet kon dansen
Bill de hofnar kon niet dansen, en stond aan het hof van de wrede Archibald. Bij een moeilijke opdracht van die koning ondergaat Bill een stressvolle periode. Spannend! Inclusief prachtige geluidseffecten en de magische improvisatie-skills van Christophe Stienlet. Geniet! Video?

 

Aflevering 12: Een eenhoorn met pleinvrees
Er was eens, een eenhoorn met pleinvrees. Omdat dat niet verwacht wordt van majestueuze beesten zoals eenhoorns, beslist hij het probleem aan te pakken. Thomas Smith en Jeron Dewulf nemen je mee naar Rusland. Veel luisterplezier! Er is ook een versie mét beeld.

 

Aflevering 11: Een seniel mannetje met een geel hesje dat wel wou werken
Omdat de elfde aflevering van elke podcast toch een beetje speciaal is hebben we een hyper-kort sprookje voor jullie. Een seniel mannetje, een geel hesje, werklust, Thomas Smith en Jeron Dewulf. Ze leefden nog lang en een beetje ongelukkig. Veel luisterplezier!
Minivideo?

 

Aflevering 10: Een Syriëstrijder met een postnatale abortuswens
In aflevering 10 van de niet zo serieuze sprookjes is de opdracht vanuit het publiek wel heel specifiek. Jeron Dewulf en Pieter Verelst buigen zich over de postnatale abortuswens van een Syriëstrijder. Vijf kamelen met aids, en alle lampen in Syrië passeren de revue. Spannende tijden in sprookjesland! Slaapwel! Video? Plus: like ons nu trouwens ook op Facebook! 

 

Aflevering 9: Een Antwerpenaar die op reis ging om zichzelf te vinden
Voor aflevering 9 brengt Jeron Dewulf comedian nogmaals zijn “familielid” Thomas Smith mee en gaat het over een Antwerpenaar die op reis ging om zichzelf te vinden. Een bijna compleet surreëel uitgangspunt voor dit sprookje dus, dat net zoals de Antwerpenaars reis een hele reeks aan onverwachte wendingen neemt! Check ook zeker de video!

Aflevering 8: Een papegaai met een spraakgebrek
In aflevering 8 van De Niet Zo Serieuze Sprookjes vertellen Jeron Dewulf en David Vennix een erg prettig gestoord verhaal over een slissende papegaai. Met als deus ex machina een visser met een whiteboard aan boord en als kers op de taart een rijmende moraal. Slaapwel! Abonneren?. Bekijk zeker ook de video!

 

Aflevering 7: Een superheld met een assertiviteitsprobleem
Een superheld die Marc Peeters/Volty heet, met een teveel en tegelijkertijd tekort aan assertiviteit? Die kom je enkel tegen in het universum van De Niet Zo Serieuze Sprookjes! Aflevering 7 ondertussen, waarin host Jeron Dewulf wordt bijgestaan door zijn “beste vriend” Thomas Smith. Live opgenomen in The Joker. Opleverdatum pdf-handleiding: TBC. Bekijk ook de video!

 

Aflevering 6: Een sprekende hond die drugs wou snuiven
Spreekt er iemand honds? Weet jij wat honden eigenlijk écht doen als ze snuffelen? Pieter Verelst wist er alles over, in dit nieuw, niet zo serieuze sprookje. Inclusief een heuse hondenparade en een mooie moraal. Bekijk ook de video op ons Youtubekanaal LivecomedyTV!

 

Aflevering 5: Een hert dat gedagvaard werd door Disney
Nummer 5 al van onze Niet Zo Serieuze Sprookjes. Dit is de eerste van de afleveringen die we opnamen in The Joker te Antwerpen. Jeron wordt hier bijgestaan door creatief genie David Vennix. Er was eens… Een hert dat gedagvaard werd door Disney. En er was ook bewegend beeld! Kijk hier naar de memorabele mimiek van Jeron en David.

 

Aflevering 4: Een kosmonaut die altijd honger had
Luister in aflevering 4 van onze niet zo serieuze sprookjes hoe Jeron zijn beste West-Vlaams bovenhaalt. Bijgestaan door Rus van dienst, Stijn Van Autreve, live vanuit de Charlatan.

 

Aflevering 3: Radeloze Sandra
Er was eens een mijmerende, radeloze Sandra. Was ze nu consulente of consultant? Ontdek het in aflevering drie van De Niet Zo Serieuze Sprookjes. Live vanuit de Charlatan, geïmproviseerd door Jeron Dewulf en deze keer bijgestaan door Stijn Van Autreve.

 

Aflevering 2: De badeend die trilde en niet kon zwemmen
Wat gebeurt er als een badeend niet kan zwemmen? En wat gebeurt er als hij wel kan trillen? Ontdek het in aflevering 2 van De Niet Zo Serieuze Sprookjes met Jeron Dewulf.

 

Aflevering 1: De draak die de alimentatie niet kon betalen
Waarom zou een draak alimentatie moeten betalen? En waarom zou hij die niet kunnen betalen? Ontdek het in deze eerste aflevering van De Niet Zo Serieuze Sprookjes.

 

Deze podcast bevat muziek van FreeSound.org:
– Creepy Lullaby, A.wav” by InspectorJ (https://freesound.org/people/InspectorJ/sounds/412224/)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie