De Mens Achter de Lach

live comedy talkshow on youtube

live comedy talkshow on spotify

live comedy talkshow on soundcloud

live comedy talkshow on itunes

Tweewekelijks op maandag gaat journalist Peter Decroubele op bezoek bij de grootste namen uit de Vlaamse en Nederlandse comedywereld. Hij praat met hen over comedy -uiteraard-, maar ook over het leven, de moeilijkheden, de obstakels en de overwinningen. Met namen zoals Urbanus, Kommil Foo, Youp van ‘t Hek en Brigitte Kaandorp is de grote comedyfan hier dus zeker aan het goede adres!

Beluister hieronder alle afleveringen!
Graag op de hoogte blijven wanneer er nieuwe afleveringen online staan? Abonneer je dan zeker gratis op deze show!

 

Aflevering 8: Brigitte Kaandorp
De laatste in de reeks, maar niet de minste: Brigitte Kaandorp. Haarlems geboren en getogen, Hollands van allure. In gesprek met journalist Peter Decroubele: over succes en hard werken, over durven en de ukulele. Over een stroeve vader ook, een enthousiaste moeder, een man van lieverlee, kinderen met andere bezigheden. Over Freek De Jonge, over Philippe Geubels, over Kommil Foo. Maar vooral over zichzelf én haar nieuwe show waarin ze zich zowaar aan stand-up comedy waagt…

 

Aflevering 7: De Nieuwe Snaar
Net als in de vorige aflevering, ook deze week twee mensen achter de lach. De helft van De Nieuwe Snaar nam plaats achter de microfoon van Peter Decroubele. Jan en Kris De Smet kregen muziek met de paplepel ingegeven. Rasmuzikanten, rasvertellers, rashumoristen. En al speelt De Nieuwe Snaar al enkele jaren niet meer, toch zitten beide heren niet stil.

 

Aflevering 6: Kommil Foo
Ruimtevaarders Raf en Mich Walschaerts vertellen honderduit aan hun buurman Peter Decroubele over het wel en wee van Kommil Foo, fonetisch geschreven. Een mooi stukje radio, met de mensen achter de lach.

 

Aflevering 5: Kamagurka
Kamagurka wint een show in het Zeepreventorium, door een humorwedstrijd te winnen. Het plan was om het zo slecht te doen dat ze hem nooit meer zouden vragen. Dat is toch een beetje mislukt, want na zijn tekeningen in de Zeewacht is het van daar af alleen maar bergop gegaan voor de sympathiekste peer van de zee. Hij neemt je mee, in een gesprek met Peter Decroubele.

 

Aflevering 4: Els de Schepper
Ze is met haar ‘één meter vijvenvijftig en een halfke’ toch een hele grote madam geworden. Na 13 zaalshows, 4 boeken, 7 albums en ontelbaar veel tv-werk zit ze bij onze, nauwelijks grotere Peter Decroubele. Een heel openhartig gesprek met de grand dame van het Belgische cabaret, en zoveel meer.

 

Aflevering 3: Johny Voners
Ontmoet de man achter Johny Voners. Veel meer dan Xavier, veel meer dan een cabaretier, zelfs occasioneel frans chansonnier. Een zeer verhelderend gesprek met de man die al 73 (!) jaar lang mensen doet lachen. En er blijkt niet veel schoners en oprechter dan Voners.

 

Aflevering 2: Youp van’t Hek
Midden in zijn huidige tournee strikten we Youp van ‘t Hek voor een openhartig gesprek. 65 jaar van ‘t Hek dit theaterseizoen, dus meer dan genoeg moois om het over te hebben. Van de schoonheid achter het simpele tot zijn eerste zelf gekopieerde toegangskaartjes en alles daartussen en daarna. 

 

Aflevering 1: Urbanus
In deze eerste aflevering van onze gloednieuwe podcast De Mens Achter De Lach, gaat Peter in gesprek met Urbanus, de peetvader van de Vlaamse comedy. Van zijn eerste ‘schiefelgroepke’ tot zijn recentste show ‘Trecto Pnix’ en alles daar tussenin. Een bijzonder en openhartig gesprek.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie