Katinka Polderman

Polderman draagt een steentje bij

Onverstoorbaar, gortdroog, licht absurdistisch, hilarisch en ontroerend

De meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen is terug. Al 15 jaar draagt Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret en ook in haar zesde voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar.
Polderman trekt onverdroten ten strijde tegen de vertrutting. Tegen de kuddegeest, eigenwijs en met die voor haar kenmerkende nuchterheid.
Het NRC schreef het al: “De 35-jarige heeft bewezen tot de besten in het liedjesvak te horen.”

Over Katinka Polderman

Na haar studies aan de Cabaretacademie in Rotterdam en de Koningstheaterakademie in Den Bosch won Katinka al vroeg in haar carrière de Jury- én Publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival. De toon was meteen gezet. Vanaf toen bracht ze ongeveer elke twee jaar een voorstelling over heel Nederland en Vlaanderen, die telkens op erg veel bijval kon rekenen van pers en toeschouwers. Zo werd ze al tweemaal genomineerd voor de prestigieuze cabaretprijs Neerlands Hoop. Verder is ze ook buiten het theater een bezig bazinnetje: met haar liedjes leukt ze verschillende praatprogramma’s op radio en tv (De Wereld Draait Door, Andermans Veren, …) en haar columns kan je terugvinden in verschillende magazines (Trouw, Scènes, …). En er zou ook een literair debuut in de maak zijn. Stay tuned!

Pers over Katinka’s voorstelling:

“De Kaandorpsiaanse air van opgewekte chaos waarmee Polderman deze kolderieke showconstructie uitvoert, geeft de liedjes de kans om te schitteren.”
NRC Handelsblad
“Vol originele gedachtes, vuile grappen, spot en grappige schaamteloosheid.”
Theaterkrant
“Het is weer een échte Katinka Polderman; gortdroge geestigheid, chaos, ongemak en juweeltjes van liedjes maken haar vijfde one-woman-show tot een heerlijke theaterbelevenis.”
Algemeen Dagblad

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie