Laura van Dolron

Facebook Plaats mij op wachtlijst uitverkocht

LIEFHEBBEN
Een broodnodig niet-wetenschappelijk onderzoek naar het enige wat er echt toe doet

In de cel van Nelson Mandela viel een straal licht die hij gebruikte om tomaten te kweken in een paar oude schoenen. Die deelde hij uit aan zijn medegevangenen. Dat is liefde.
Mensen die de lampjes van geparkeerde fietsen die per ongeluk aan zijn blijven staan uit doen, ook al moet je best irritant lang zoeken naar waar dat knopje nou precies zit… dat is liefde.
Iemand die alleen woont en op vakantie gaat en voor ze vertrekt een briefje met WELKOM TERUG op haar tafel legt… ook dat is liefde.

In haar hoofd, in haar hart, in haar omgeving en in de wereldgeschiedenis zoekt Laura naar mensen die ons kunnen leren wat liefhebben is. Want écht liefhebben, wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat? In haar zoektocht komt zij steeds de dood tegen, want zoals in de bijbel staat blijkt waar: ‘sterk als de dood, is de liefde’. De antwoorden die zij vindt zijn soms hartverscheurend, dan weer hilarisch en doen je lachen door je tranen heen.

Liefhebben werd ‘Een cadeau, ‘Groots theater’ en ‘Louterend’ genoemd. De Theaterkrant schreef: ‘het publiek kan zich geliefd wetend naar huis begeven’ en de Standaard: ‘Van Dolron brengt haar theater als een warm bad. Geen therapie. Geen bolwassing zoals vroeger. Wel een oprecht betoog, dat vreemd genoeg, op de richel van de morele preek, nooit gaat betogen. Voor een betere omgang met het leven zoals het is: een pijnlijke grimas die je maar beter ontspant. Zo zit je ook te kijken. Een en al rustige overlevering. Het gevoel van er gewoon bij te mogen zijn, als kleine mislukkende mens: het is de grootste gift die vandaag vanaf een podium te geven valt’.

Liefhebben werd vanaf de première in 2014 lovend ontvangen door pers en publiek en speelt nog steeds door Nederland en België. In 2016 werd de tekst van Liefhebben in boekvorm uitgebracht, met succes, want het boekje is inmiddels toe aan zijn vierde druk. Het boek is verkrijgbaar via de reguliere boekhandels maar ook na afloop van de voorstelling in het theater.

Credits Liefhebben
Tekst en spel: Laura van Dolron
Dramaturgie: Martine Manten
Vormgeving: Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek
Lichtontwerp: Gé Wegman

Datum: 14 december 2019 19:30 - 20:40
Locatie: NTGent Arca (Gent)
Prijs: €22 (incl fees) uitverkocht

 

Plaats mij op de wachtlijst voor dit event

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie