Katinka Polderman

koop tickets

Polderman Tiert Welig

“Droogkloot” Katinka Polderman is één van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse en Vlaamse theaters. Toch maakte ze al vier voorstellingen vol vrolijk cynisme, subtiele lompheid, engagement, rake observaties en doortimmerde liedjes. En Polderman tiert welig voort.

Voor deze vijfde avondvullende voorstelling neemt antiheldin Katinka elke avond een hoop nieuwe liedjes mee, een gitaar en een omnichord. Verder laat zij het lot bepalen, want dat levert vaak heel mooie dingen op. Iedere avond is uniek en eenmalig. Niets staat vast, behalve dat het toeval een grote rol zal spelen.

Over Katinka Polderman

Na haar studies aan de Cabaretacademie in Rotterdam en de Koningstheaterakademie in Den Bosch won Katinka al vroeg in haar carrière de Jury- én Publieksprijs tijdens het Leids Cabaret Festival. De toon was meteen gezet. Vanaf toen bracht ze ongeveer elke twee jaar een voorstelling over heel Nederland en Vlaanderen, die telkens op erg veel bijval kon rekenen van pers en toeschouwers. Zo werd ze al tweemaal genomineerd voor de prestigieuze cabaretprijs Neerlands Hoop. Verder is ze ook buiten het theater een bezig bazinnetje: met haar liedjes leukt ze verschillende praatprogramma’s op radio en tv (De Wereld Draait Door, Andermans Veren, …) en haar columns kan je terugvinden in verschillende magazines (Trouw, Scènes, …). En er zou ook een literair debuut in de maak zijn. Stay tuned!

Pers over Polderman Tiert Welig:

“De Kaandorpsiaanse air van opgewekte chaos waarmee Polderman deze kolderieke showconstructie uitvoert, geeft de liedjes de kans om te schitteren.”
NRC Handelsblad

“Vol originele gedachtes, vuile grappen, spot en grappige schaamteloosheid.”
Theaterkrant

“Het is weer een échte Katinka Polderman; gortdroge geestigheid, chaos, ongemak en juweeltjes van liedjes maken haar vijfde one-woman-show tot een heerlijke theaterbelevenis.”
Algemeen Dagblad

Datum: 18 januari 2018 20:15 - 21:45
Locatie: Stadsschouwburg Mechelen
Prijs: €15 koop tickets

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie