Grof Geschud | Broeden

Facebook koop tickets

BROEDEN

Hoe gaan we verder na het einde van de relatie? Wat delen we nog na de breuk? Waarom zou ik met mijn ex op het podium willen staan? Maar vooral: wat doen we met de hond?

Na het in de pers bejubelde debuut ‘Lijmen’, waarmee Lander Severins en Myrthe van Velden als jongste ooit werden genomineerd voor de Neerlands Hoop, komt Grof Geschud nu met een tweede avondvullende cabaretvoorstelling: ‘Broeden’.
De relatie hield geen stand, het duo wel. Voorlopig.
Daar waar ze eerst nog hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, proberen deze ex-geliefden zich nu in een hilarische en ontroerende poging te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes.

Afgelopen seizoen speelde het al even gelauwerde programma ‘Broeden’ in meer dan zestig theaters in Vlaanderen en Nederland, daar komen dit seizoen nog eens ruim zeventig theaters bij. Onder de bekwame vleugels van Minou Bosua (de Bloeiende Maagden/Minoux), Janne Desmet (Studio Orka) en Raf Walschaerts (Kommil Foo) vliegt Grof Geschud uit.

De pers over ‘Broeden’

  • ‘Even fris en bloemrijk als ze in hun eerste voorstelling Lijmen de grote liefde bezongen, vertellen Lander Severins en Myrthe van Velden nu hoe ze uit elkaar gingen.’ (***** De Standaard)
  • ‘Uit elkaar of niet, de schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse.’ (Theaterkrant, keuze van de criticus)
  • ‘Broeden is een heerlijke grappige baken vol troost en sappige zelfrelativering voor elk door de liefde vertrappeld hart.’ en ‘Met de ‘artistieke chemie’ is niets mis en hun stemmen passen bij elkaar als aardbeien bij zoete slagroom.’ (*** Knack)
  • ‘In hun spel laten van Velden en Severins zien dat ze het metier beheersen.’ (*** NRC)

 

Tekst, Spel & Muziek: Myrthe van Velden & Lander Severins
Artistiek team: Minou Bosua, Janne Desmet & Raf Walschaerts
Licht & Techniek: Thierry Wilders & Geert Custers
Beeld: Noortje Palmers
Make-up: Carolien Wardenier
Posterontwerp: Studio Kaplan
Co-productie: Grof Geschud, COSTA, La Lande

Website | Instagram | Facebook | Twitter

Andere data & locaties

Klik hier voor de volledige speellijst van Grof Geschud.

Datum: 28 oktober 2022 20:00 - 21:30
Locatie: OC d' Iefte Deerlijk
Prijs: € 14,00 (incl. fees) koop tickets

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie