Pieter Verelst

Plaats mij op wachtlijst uitverkocht

Mijn broer en ik
Succesherneming

Eerst en vooral zou ik willen zeggen dat ik vandaag heel verheugd ben. Ondanks mijn povere uitkering en mijn broers luguber aanzicht, krijg ik vanavond eindelijk de kans om in het reine te komen met mijn broer. Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Geen kwaad woord over mijn broer. Hij kan het ook niet helpen. Laten we dat afspreken.

In ‘Mijn broer en ik’ laat Pieter Verelst een spervuur van verhalen uit zijn absurde universum op je los. Voor je het weet ben je aan zijn lippen gekluisterd terwijl hij immens beeldend vertelt over een boer en een mol. Combineer dit met zijn energetisch acteertalent en muzikaliteit en je snapt dat deze voorstelling vooral veel te snel voorbij zal vliegen.

Over Pieter Verelst
Jong en aanstormend cabarettalent Pieter Verelst mag zichzelf sinds eind 2016 de winnaar noemen van het Camerettenfestival en trok daarna ook mee met die finalistentournee. Eerder viel hij al in de prijzen (jury én persoonlijkheidsprijs) op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Onze Noorderburen erkenden dus al meermaals zijn overweldigend talent en met zijn heel eigen energieke en originele stijl plant hij ook Vlaanderen helemaal in te palmen. Voor zijn debuutvoorstelling ‘Mijn broer en ik’ kende De Standaard Pieter maar liefst 5 sterren toe en kreeg de voorstelling de stempel “briljant absurdisme”. Vorige keer nog met al dat talent in de Kleine, maar nu van plan om de Grote Arenberg Antwerpen volledig omver te spelen.

Dit vond de pers en vakjury:
“Nooit maakte een beginnende comedian meer indruk in Vlaanderen” De Standaard (★★★★★)

“Pieter is een geweldige acteur, die lekker in zijn energie zit en goed gebruik maakt van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.” Jury Cameretten Festival (Juryprijs)

“Verrast van de eerste tot de laatste seconde, van zijn spannende opkomst tot zijn gevoelig slot. (…) Verelst zijn talenten zijn veelvuldig: piano en contrabas spelen, jongleren met taal, fysiek spel, publieksinteractie en zelfs beatboxen, hij kan het allemaal.” Jury Groninger Studenten Cabaretfestival (Persoonlijkheids- en juryprijs)

Tekst, muziek en spel: Pieter Verelst
Regie: Joost Laterveer en Pieter Bouwman
Met dank aan: Pieter Hofman, Nick van Hintum en Wilhelmer van Efferinck

Datum: 4 januari 2019 20:15 - 21:45
Locatie: Arenberg Antwerpen: De Kleine
Prijs: €13,00 (-26j) - €16,00 (incl. fees) uitverkocht

 

Plaats mij op de wachtlijst voor dit event

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie