Pieter Verelst

Nieuwe show (2019-2020)

Pieter Verelst komt, na het succes van ‘Mijn broer en ik’, volgend seizoen met een nieuwe show op de proppen.

Veel kunnen we er nog niet over zeggen, maar dat het opnieuw in elke richting zal knetteren, staat vast. Ontdek de tweede avondvullende show van een van de grootste aanstormende talenten in Vlaanderen, waarin Pieter de hoge verwachtingen zal waarmaken. Zijn nieuwe voorstelling wordt ongetwijfeld een minstens even absurd geheel van bizarre verhalen, fysieke uitspattingen en unieke hersenkronkels. Een must-see voor liefhebbers van absurd cabaret!

 

Mijn broer en ik (2017-2018)

 

Eerst en vooral zou ik willen zeggen dat ik vandaag heel verheugd ben. Ondanks mijn povere uitkering en mijn broer’s luguber aanzicht, krijg ik vanavond eindelijk de kans om in het reine te komen met mijn broer. Een mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Geen kwaad woord over mijn broer. Hij kan het ook niet helpen. Laten we dat afspreken.

In Mijn broer en ik laat Pieter Verelst, een spervuur van verhalen uit zijn absurde universum op je los. Voor je het weet ben je aan zijn lippen gekluisterd terwijl hij immens beeldend vertelt over een boer en een mol. Combineer dit met zijn energetisch acteertalent en muzikaliteit en je snapt dat deze voorstelling vooral veel te snel voorbij zal vliegen.

Over Pieter Verelst
Jong en aanstormend cabarettalent Pieter Verelst mag zichzelf sinds eind 2016 de winnaar noemen van het Camerettenfestival en trok daarna ook mee met die finalistentournee. Eerder viel hij al in de prijzen (jury én persoonlijkheidsprijs) op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Onze Noorderburen erkenden dus al meermaals zijn overweldigend talent en met zijn heel eigen energieke en originele stijl plant hij ook Vlaanderen helemaal in te palmen.

“Pieter is een geweldige acteur, die lekker in zijn energie zit en goed gebruik maakt van zijn atletische lichaam. Soms blaast hij zichzelf op, soms maakt hij zich juist heel klein. Dat geeft zijn voorstelling een prettige dynamiek, die naadloos aansluit op de grillige inhoud.”
Jury Cameretten Festival (Juryprijs)

“Verrast van de eerste tot de laatste seconde, van zijn spannende opkomst tot zijn gevoelig slot. (…) Verelst zijn talenten zijn veelvuldig: piano en contrabas spelen, jongleren met taal, fysiek spel, publieksinteractie en zelfs beatboxen, hij kan het allemaal.
Jury Groninger Studenten Cabaretfestival (Persoonlijkheids- en juryprijs)

Tekst, muziek en spel: Pieter Verelst
Eindregie: Joost Lateveer
Coaching: Pieter Bouwman
Met dank aan: Wilhelmer Van Efferinck, Nick van Hintum, Pieter Hofmans
Copyright beeld: Giel Domen

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie