Micha Wertheim

Wertheim sart, treitert, tergt en daagt uit. 
-
De afgelopen tien jaar heeft Micha Wertheim er alles aan gedaan om zijn publiek het naar hun zin te maken. Voor het publiek was dat fijn, maar was het ook een gelijkwaardig relatie? Juist, ja. Micha’s publiek laat zijn naam maar al te graag vallen om zichzelf te kunnen profileren als intellectuele en bewuste cultuurliefhebbers. Daarom heeft Micha besloten dat hij deze keer de rollen gaat omdraaien. Deze voorstelling maakt hij niet voor zijn publiek. U mag er bij zijn, u mag er een mening over hebben, maar val Micha er niet mee lastig want deze voorstelling speelt Micha Wertheim ‘voor zichzelf’.

Hoewel in Vlaanderen nog relatief anoniem (onbekend is onbemind, weet u wel), maakte Micha Wertheim in Nederland wel al furore met zijn pareltjes van voorstellingen. Een voorstelling van Micha heeft altijd een zeker meta-gehalte, en dat is in ‘Voor Zichzelf’ zeker niet anders. Het wordt een geraffineerd kat- en muisspel, waarbij Wertheim moeiteloos zijn publiek jent, plaagt en bedriegt maar tegelijkertijd ook trakteert op een topvoorstelling. Met een fenomenale finale.

De pers was alvast laaiend enthousiast:

“Onnavolgbaar en hilarisch. Fabelachtig mooi en uniek.”

De Volkskrant (★★★★★)
“Voor zichzelf is zo duivels goed, dit moet je gewoon gaan zien.”
De Telegraaf (★★★★★)
“Steekt fenomenaal in elkaar.”

Theaterkrant.nl (★★★★★)

“Dankjewel, meneer de cabaretier. Chapeau.”

NRC Handelsblad (★★★★★)
“Uitdagend, razend knap.”

Het Parool (★★★★)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie