Maarten Westra Hoekzema

Toen eindelijk alles lukte

 

Als we alles kunnen krijgen wat we willen, waarom zijn de meeste levens dan wat ze zijn?
Zijn hele jeugd werd Maarten doodgegooid met zinnen als. ‘Alles kan, als je maar wil’, the Sky is the limit en ‘geluk zit in jezelf’;. De jaren daarop kreeg hij nooit wat hij wilde. Hij een echte aanmodderaar. Vrijwel alles mislukte. Hij werd verteerd door schuldgevoel, waardoor hij steeds ongelukkiger werd, waardoor hij zich nog schuldiger voelde…
Op een dag keerde het tij. Met zijn nieuwste voorstelling ‘Tired of being Young’ zaten de zalen voller dan ooit tevoren, waren de reacties enthousiaster dan ooit waren de recensenten lovend. Hij ontmoette de vrouw van zijn leven en kocht zelfs een huis. De dag dat dit allemaal tot hem doordrong was de eerste dag dat hij antidepressiva begon te slikken.

In ‘Toen bijna alles lukte’ zoekt maarten antwoord op de vragen:
Wanneer is een leven gelukt?
Hoe zorg je ervoor dat alles lukt en kun je daar eigenlijk wel voor zorgen?
Moeten we eigenlijk wel willen dat alles lukt?
Met zijn voorstellingen weet Maarten Westra Hoekzema op zijn geheel eigen wijze een mengvorm te brengen tussen theater en comedy.
De jury van Het theaterfestival zei eens over zijn werk: ‘Onderhoudend als comedy en toch…’
Met Tired of being young zal dat niet anders zijn.

Boekingsperiode seizoen 22 – 23: vanaf oktober 22 beschikbaar

 

Pers over Maarten Westra Hoekzema
Maarten is een geboren verteller. Als verhalend cabaretier weet hij van a tot z te boeien. Wat Maarten ook vertelt, het publiek hangt aan zijn lippen. Zonder dat hij uitdrukkelijk op zoek is naar de grap valt er in deze voorstelling meer dan genoeg te lachen. Sommige stukken zijn in hun absurditeit ronduit hilarisch. De grappen vloeien natuurlijk voort uit het verhaal en daarmee is hij in de stand-upperige cabarettrend een aangename uitzondering. (**** Cabaret.nl)
Naar deze guitige en ontwapenende verteller luisteren en kijken, is genieten.. (**** Theaterkrant.nl)
Een (h)eerlijke vertelling (**** De Standaard)
Tekst en spel: maarten Westra Hoekzema
Regie: Johan Petit
Lichtontwerp: Sander Salden

Foto’s
Zwart wit: Alexia Leysen
Kleur:  John Heidema

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie