Kamal Kharmach

Krapuul (Nieuwe show 2020)

Al heel de mensheid lang roepen we Krapuul naar elkaar.
Want als je vroeger níét geloofde dat de aarde plat was, was je Krapuul.
Als je vroeger géén communist was, was je Krapuul.
Waarschijnlijk vindt een van je collega’s of buren je op dit moment zelfs een stukske Krapuul.

Maar wie beslist wie Krapuul is? En wie – of wat – is de maatstaf?

Na een ongezien succesvolle debuutvoorstelling gaat Kamal in zijn tweede avondvullende comedyshow op zoek naar het antwoord op de eeuwenoude vraag: Wie is het grootste Krapuul op aarde? Hebben we niet gewoon een dubbele moraal? En moeten we allemaal braaf in de pas lopen, of moeten we minder politiek correct zijn en het Krapuul in ons wat meer durven loslaten?

Een relevante, maatschappijkritische maar vooral hilarische avondvullende voorstelling!

 

De schaamte voorbij (2017-2019)

Kamal Kharmach charmeerde tijdens Humo’s Comedy Cup 2014 jury en publiek tot in de finale, met amper één jaar ervaring als stand-upper. Nu staat hij in zijn eerste volavondshow scherper dan ooit. Letterlijk, want hij is zomaar eventjes 120 kilo lichter, maar ook figuurlijk, omdat hij vastbesloten is zijn materiaal van een snedig randje te voorzien.

Nog steeds even charmant? Misschien. Actueel, slim en scherpzinnig? Zonder twijfel!

De jonge comedian is op veel vlakken de schaamte voorbij, maar diep vanbinnen vindt hij zichzelf nog altijd datzelfde onzekere dikkerdje. Want hoewel iedereen hem nu behandelt als een slanke en bekende kerel, voelt hij zichzelf vooral nog steeds een dikke, arme Marokkaan. Voor het grote publiek en zelfs vrienden en familie lijkt hij misschien zijn schaamte verloren, maar zelf kan hij het soms allemaal niet goed volgen.

Met dit debuut probeert hij de talrijke veranderingen in zijn leven bij te benen. Hij laat zien dat er een gigantisch groot verschil kan bestaan tussen wat andere mensen over je denken en wat je over jezelf denkt. Hij vergelijkt zijn huidige situatie met vroeger en probeert alle tegenstrijdigheden een plaats te geven. Want hoe kan je een succesvolle BV spelen, als je ouders je toch liever zagen lesgeven? Kamals onzekerheid en perfectionisme zijn in onze huidige samenleving zeker geen cadeau, maar laat dat nu net een uitstekende voedingsbodem zijn voor een voorstelling van de bovenste plank!

Over Kamal Kharmach:

Sinds Kamals deelname aan Humo’s Comedy Cup gaat het snel voor deze immer sympathieke en energetische comedian. Naast tv-werk voor en achter de schermen en het uit de grond stampen van de Antwerpse comedyclub Lebowski’s, heb je hem zeker zien passeren in één van de volgende formats:  De Slimste Mens, Mag ik u kussen, Van Gils en Gasten,  De Allesweter, Everbody Happy, De Drie Wijzen, … Daarnaast presenteert Kamal nu zelfs zijn eigen tv-programma “Het Collectief Geheugen”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie