Dries Heyneman

Uit respect voor de buren

“Wie aan zijn 20ste niet links is, heeft geen hart. Wie aan zijn vijftigste nog links is, heeft geen verstand.” Dit is geen uitspraak van Dries Heyneman maar van een zekere Winston Churchill. Je weet wel, die kerel die met 160.000 man Normandië binnenviel zodat wij achteraf op ons gemak hier op een terras een pintje zouden kunnen drinken.

Allemaal erg verdienstelijk, zou ik zo zeggen. Menig namiddagen en avonden heb ik op dergelijke terrassen met volle teugen de vrijheid gevierd. Misschien wel meer keer dan dat Churchill eigenlijk voor ogen had.

Ter compensatie probeer ik voor de rest zoveel mogelijk thuis te zijn. Dit tot groot plezier en voldoening van mijn vrouw en kinderen die mij vaak vragen: “Papa, moet jij niet ergens gaan optreden vanavond?” Dan zeg ik: “Nee, kindjes. Vanavond blijft papa thuis, gezellig bij jullie.”

De avonden dat ik ga optreden doe ik met enorm veel plezier. Achteraf vergeet ik meestal niet om nog vlug even te proeven van onze verworven vrijheden aan de bar. Wanneer ik dan ’s nachts terug thuis kom vertel ik mijn vrouw honderduit over alles wat ik die dag heb meegemaakt. Ze vraagt dan of ik wil zwijgen, al was het maar uit respect voor de buren.

Gelukkig heb ik nog mijn publiek waar ik al mijn interessantste gedachten, vraagstukken en oplossingen kan aan voorleggen. Bij jullie kan ik rekenen op begrip, op liefde en hartstocht

Maar dan moet je wel komen natuurlijk…

Boekingsperiode seizoen 22-23 : beperkt aantal data in februari – maart 23

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie