10 tips om je voor te bereiden op 10 dagen en nachten Gentse Feesten

Voor je het weet is het weer die tijd van het jaar. Gent op z’n kop tijdens 10 dagen feesten. Net zoals je sociaal leven. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op deze aanslag op lichaam en geest, hierbij onze 10 tips voor de laatste week richting 10-daagse van plezier en verderf! 

1. Je agenda afstemmen op de Gentse Feesten-kalender en die van je vrienden.
Het nachtprogramma. De website en brochure. Facebook-events. Polé-Polé. Sint-Baafsplein. Baudelopark. Sint-Jacobs. De Vlasmarkt. De Oude Beestermarkt. Klankfest.
Misschien last-minute toch nog een dag (recuperatie)verlof inplannen?

En je moet daar ten allen tijden wel je hoofd bijhouden.

2. Stilletjes aan al je bioritme beginnen omgooien.
No sleep ’till Vlasmarkt.

3. Oefenen op grote volumes drinken.
Bier. Irish coffees. Of water om de dag nadien je kater door te spoelen.

Je kan dat dan later nog op je CV zetten.

Je kan dat dan later nog op je CV zetten.

4. Je dagelijkse fitnessroutine wat opkrikken.
24u/24u heel Gent aftsjollen. Een beetje dansen. Of op te kleine stoelen een pop-up sessie impro-poppentheater in het Zuid-Afrikaans bijwonen. Fitness is key!

Leg Day

Maar niet drinken en driven, he.

5. De simpelste route naar huis al beginnen memoriseren.
Niet te veel bochten, niet te veel draaien. De zon komt op in oosten. Alle wegen leiden naar de Vlasmarkt. Je appartement ligt in het noordwesten.
Zo van die handige ruggensteuntjes.

6. Je Gentse Feesten rugzak alvast klaarmaken: zonnebril (ochtendzon kan nogal fel zijn voor vermoeide ogen), een regenponcho (ook voor als er teveel mensen in je personal space komen hangen), deodorant (ook handig tegen die intruders van je personal space),  je opgeladen mobiele oplader en de mobiele lader voor die eerste lader, een flesje water, enz. enz.

It really is.

7. Geen burgers of boterhammen meer eten tot vrijdag 15 juli.
Want je moet genoeg plaats hebben voor al die spit/Bicky-burgers/botrammen met uuflakke*.
(*) Schrappen wat niet past.

We moeten nog altijd een beetje ons verdriet wegeten natuurlijk. Kunstwerk van een foto gevonden op Twitter (c)@nicobielen

We moeten nog altijd een beetje ons verdriet weg-eten natuurlijk. Kunstwerk van een foto gevonden op Twitter ©@nicobielen

8. Een dagbudget met jezelf afspreken.
Nee, zo een zonnebril met glazen in de vorm van flamingo’s heb je niet écht nodig. Over een ‘Nie Neute, Nie Pleuje’-accesoire kan dan weer wel gediscussieerd worden.

De schrijver van deze blogpost snapt bijvoorbeeld wél volledig het nut en de meerwaarde van deze top t-shirt. Via: www.gentsefeestenshop.be

De schrijver van deze blogpost snapt bijvoorbeeld wél volledig het nut en de meerwaarde van deze top t-shirt. Via: www.gentsefeestenshop.be

9. Je ‘in case of emergency‘-contactpersoon updaten.
Kwestie dat je mama niet moet wakker gebeld worden om 5:00u ‘s ochtends met iets minder fijn nieuws over haar oogappeltje.

10. Niet vergeten je ticketjes te scoren voor hét comedyfestival van deze editie: Lacht Comedy Festival in de Vooruit.
Urbanus en De Fanfaar. Wim Helsen. Wouter Deprez. Alex Agnew. Henk Rijckaert. En zo kunnen wij nog een tijdje doorgaan. Op deze link klikken is voor iedereen gemakkelijker:
www.lachtcomedyfestival.be 

Veel plezier en be smart!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie