2015 – 2016

De Nieuwe Belg

Kijkers van Café Corsari weten het al langer: Jan Jaap van der Wal is grappig. Erg grappig. En fan van België. Zodanig fan zelfs, dat hij in binnenkort enkele maanden naar Antwerpen verhuist om zich volledig onder te dompelen in onze cultuur. Daar zal hij verder pennen aan zijn exclusief (!) in en voor Vlaanderen geschreven voorstelling: ‘De Nieuwe Belg’.

De ervaren comedian verdiende in Nederland al meer dan zijn strepen op podia en televisie. Al sinds eind jaren 90 timmert hij er aan zijn carrière en kan hij een creatief mediamanusje van alles genoemd worden. Zo schreef en presenteerde hij verschillende tv-programma’s en brengt hij tussendoor theatervullende comedyshows overal in Nederland ten tonele. Hij is verder ook een veelgevraagd politiek satiricus en een hoofdrolspeler in de Nederlandse comedy scene. En nu wil hij België beter begrijpen: immigratie, integratie, de taalgrens, streekgerechten, … Met een nuchtere blik zal hij onze gang van zaken bekijken en becommentariëren. Fris, verhelderend. Droog en hilarisch.

Van der Wal maakte voor het eerst kennis met een Vlaams publiek tijdens zijn tournee van 2014 – 2015. En dat smaakte onmiddellijk naar meer. Een laat nieuwe omgevingen net zijn sterkte zijn. Ver van zijn comfortzone maakt hij de beste moppen en krijgt hij het meest voldoening uit interactie met het publiek. Onversneden stand-up comedy, dus!

De nieuwe BFF van Linda De Win, de bewaker van Jill Peeters’ zengehalte (#jillout) en uitvinder van Bingo Pro League werd even Antwerpenaar en was in november en december 2015 te zien in heel wat Vlaamse zalen. Sowieso een aanrader.

JJ_A2_2.5

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie